Wiebenik

Meer weten over mij?

 

Ik ben Wendy (1971) en woon samen met de leukste jongens tweeling van 20 jaar, in Zoetermeer. Vraag aan mensen in mijn omgeving wie ik ben en zij zeggen dat ik heel nuchter ben en een praktische instelling heb. Ik heb een brede interesse en leer graag nieuwe dingen. Dagelijks kan ik mij afvragen hoe iets werkt en kan dit pas loslaten nadat ik dit heb uitgezocht. Nieuws- en leergierig om kennis op te doen, soms ook echt onnodige kennis. Maar je weet nooit waar het goed voor is! Dat typeert mij wel.

Vrijheid en zelfstandigheid zijn belangrijke waarden voor mij. Dit vind ik ook terug in de reizen en wandelingen die ik maak. Ik ben een echt buitenmens en heb graag veel ruimte om mij heen. Zo is het strand een plek waar ik door weer en wind vaak te vinden ben.

Strand

leergierig | betrouwbaar | organiserend | direct |

Mijn achtergrond

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in de toeristische sector en zakelijke dienstverlening. Aan de balie op een reisbureau deed ik mijn eerste stappen in de reiswereld waar ik totaal 21 jaar in werkzaam ben geweest. Op het reisbureau was ik destijds vooral bezig om reizen uit te zoeken voor de klanten. Ik wilde graag meer weten hoe dit in zijn werk ging en kwam terecht bij een grote reisorganisatie waar ik begon in een verkooprol op de reserveringsafdeling. Lange tijd heb ik mooie en ingewikkelde reizen uitgezocht, verkocht en ingeboekt. Later ondersteunde ik de leidinggevenden en accountmanagers en hield ik mij bezig met meer technische zaken zoals het beheer van de telefooncentrale van de reisorganisatie en het reserveringssysteem.

Het maken van mooie reizen is één van de leukste voordelen van werken in het toerisme. Als ik terug kijk op mijn tijd in het toerisme ben ik altijd vrij snel geïnteresseerd geraakt in hóe bijvoorbeeld een boekingssysteem of telefooncentrale werkte en hoe ik het kon optimaliseren. Van veel systemen ben ik key- of superuser geweest. Geen dag is hetzelfde in het toerisme en dat heeft mij geleerd flexibel te zijn.

wendirectSFO

Na de reiswereld ben ik terecht gekomen in de wereld van HR en Recruitment bij een grote speler in de HR wereld. Als office manager leerde ik deze wereld kennen en ook hier was ik al snel beheerder van het core systeem van de organisatie. In mijn huidige rol als Recruitment Technology Specialist implementeer ik o.a. recruitmentsystemen met bijbehorende online tools en optimaliseer processen binnen de organisatie en voor onze klanten.

Ik ben graag een vraagbaak voor collega’s en klanten en word blij van een vraagstuk waarbij ik een systeem kan induiken om het antwoord de vinden. Ik zoek alles uit, vind een oplossing en probeer het ook nog te automatiseren.

In 2021 kwam ik voor het eerst het beroep Virtual Assistant tegen en vooral Technisch VA sprak mij aan. De werkzaamheden en klanten die ik zelf kan kiezen (vrijheid) en het werken met enthousiaste ondernemers geeft mij direct energie.  De kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn loopbaan op technisch vlak kan ik nu directer inzetten. Daarnaast leer ik ook van mijn klanten door het pad wat zij bewandeld hebben als ondernemer.

Als virtual assistant beheer ik social media, onderhoud bestaande websites en zorg dat mijn klanten vindbaar zijn. In de toekomst ga ik mij richten op het bouwen en inrichten van online academy’s en websites.

Wendy is efficient, supersnel en ontzettend creatief in de VA werkzaamheden die zij voor mij doet. Inmiddels heeft Wendy mij al ontelbare uren werk uit handen genomen.

Jolanda van den Mosselaar

Optidee